{ "title": "Çörek Otlu Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/corek-otlu-kurabiye(1).jpg", "date": "23.01.2024 03:29:11", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "
Çörek otlu kurabiye, Bilindiği üzere çörek otu çok faydalı bir bitkidir. Bu vitamin deposu olan bitkiyi çörek otlu kurabiye olarak tüketirseniz sizde bu vitamin deposunun faydalarından yararlanabilirsiniz. Hem dünyada hem de ülkemizde tedavi amaçlı kullanılan çörek otu Anadolu kültüründe kurabiye, börek gibi gıdalarda sıkça kullanılmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu bitkiyi bu tarz kurabiyeler de kullanarak çocuklara çaktırmadan yedirmek oldukça zeki bir düşünce. Hemen hemen herkesin evinde bulunabilen çörek otunu aktar ve marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu bereketli bir o kadar lezzetli tarif ile sizde evinizde bulunan malzemeler ile yapabilirsiniz. Çörek otlu kurabiye bayatlamayan bir tariftir. Önceden hazırlayıp buzdolabında muhafaza ettiğinizde uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Sunumdan bir gün önce yapıp bekletmenizi tavsiye ederiz. Böylelikle lezzeti daha ortaya çıkacaktır. Özel günlerinizde, çay saatlerinde, okul organizasyonlarında, doğum günü ve pikniklerde kısacası canınız istediğinde kolaylıkla yapabilirsiniz. Çörek otlu kurabiye hastalıktan koruma ve hastalıkları atlatma sürecinde yardımcı olacağı için sizde çörek otlu kurabiyelerinizi evinizden eksik etmeyiniz. Ev hanımlarının ve çalışan bayanların zaman kaybetmeyen yapabileceği çörek otlu kurabiye malzeme ve hazırlanışını sizinle paylaşalım.

Çörek otlu kurabiye için gereken malzemeler
Çörek otlu kurabiye nasıl yapılır?

Öncelikle oda sıcaklığında beklediğiniz margarini geniş bir kabın içerisine alın. Yumurtanın sarısını üzeri için ayırın beyazı margarinin üzerine ekleyin. Sıvı yağ, şeker ve tuzu ekleyerek yoğurmaya başlayın. İçine çörek otunu da ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin. Son olarak kabartma tozunu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazır olan hamurun şekil verme aşamasına geçebiliriz. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Eliniz ile bir parmak genişliğinde oluncaya kadar uzatın. Tezgâh üzerine düz bir şekilde koyun ve parmakla bastırarak düz yapın. Bıçak yardımı ile çapraz bir şekilde kesin. Görüntü olarak baklava dilimi şeklinde olmalıdır. Çörek otlu kurabiye ye en yakışan şekil budur. Dilerseniz ceviz büyüklüğünde yuvarlak top kurabiye de yapabilirsiniz. Bu tamamen size ve arzunuza kalmıştır. Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri yağlı tepsiye aralık bırakacak şekilde dizin. Kurabiyelerin şişme payını düşünün. Üzerine daha önce ayırdığımız yumurta sarısını fırça yardımı ile sürün. Önceden ısıtılan 160 derece fırına çörek otlu kurabiyeyi koyun. Altını üstünü güzelce kızartın. Kurabiyeler pişirince fırından alın ve soğuması için bekleyin. Soğuyan kurabiyeleri üzeri kapalı olarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Çörek otlu kurabiyelerinizi tüketirken içerisindeki çörek otunu olabildiğince çiğnemeye çalışınız. Bu çörek otunun faydalarından daha çok yararlanmanızı sağlayacaktır. Çörek otlu kurabiyeleri soğuk servis ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }