{ "title": "Çıtır Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/citir-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 23:24:00", "author": "Tahiyye", "article": [ { "article": "
Çıtır kurabiye, ağızda dağılan lezzetli bir kurabiye tarifidir. Çıtır lezzetiyle çayla birlikte sizlere eşlik edecek bu tarifi beğeneceğinizi düşünüyoruz. Bu kurabiyeleri yeni pişirdiğinizde, taze taze yemenizi tavsiye ederiz. Sizlere mısır gevreğiyle hazırlanacak, çıtır kurabiye tarifi hazırladık. Dilerseniz birlikte bu leziz kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.

Çıtır kurabiye için gerekli malzemeler
Çıtır kurabiye nasıl yapılır?

Derin bir karıştırma kabının içinde yumurtayı ve toz şekeri iyice çırpın. İçine yumuşamış tereyağını, kabartma tozunu ve elenmiş unu koyarak, malzemeleri iyice yedirin. Daha sonra damla çikolatayı, portakal kabuğu rendesini, ceviz ve kuru üzümü, en son olarak bir su bardağı mısır gevreğini malzemelere ilave edin. Bunları karıştırarak, hamur kıvamına getirin. Hamuru kısa bir süre dinlendirin. Bu arada fırını 175 dereceye açarak, ısınmasını sağlayın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt sererek, hazırlayın. Daha sonra dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, kalan mısır gevreklerine bulayıp tepsinin içine yerleştirmeye başlayın. Her hazırladığınız hamuru mısır gevreğine bulayıp, tepsinin içine koyuyorsunuz. Hamurun hepsi hazırlandıktan sonra, tepsiyi sıcak fırına koyarak kurabiyeler altın sarısı renge dönüşünceye kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri, ılık olarak çayın yanında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }