{ "title": "Çikolata Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/cikolata-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 14:38:27", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "Çikolata kurabiye evde farklı şekillerde hazırlayabileceğiniz enfes lezzetlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Dilediğiniz gibi farklı meyve aromaları ile değişik çeşniler katabilecek olmanız sebebi ile bu tarifi kullanarak çok güzel kurabiyeler hazırlayabilmeniz mümkündür. Dilerseniz vişne, dilerseniz portakal suyu katarak kurabiyelerinize çok daha hafif ve meyvemsi bir tat verebilmeniz de mümkün olacağından mutlaka bu tarifi denemelisiniz.

Hem 5 çaylarınız için hem de çocuklarınıza meyve suyunun ya da sütün yanına sevebilecekleri bir atıştırmalık verebilmeniz için ideal bir tarif olarak karşınıza çıkan çikolata kurabiye sayesinde hem lezzetli hem de sağlıklı yiyecekler hazırlayabilirsiniz. Size vereceğimiz tarifte herhangi bir meyve aroması bulunmuyor. Ancak siz dilerseniz bu tariflere 1/4 çay bardağı kadar meyve suyu da katabilirsiniz.

Çikolata Kurabiye Malzemeleri
Çikolata Kurabiye Nasıl Yapılır?

İlk olarak derin bir kabın içine tereyağı ve şekeri alıp iyice yıkadığımız temiz ellerimizle yoğurmaya başlıyoruz. Tereyağının şekeri iyice yemesine dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu noktada eldiven kullanmayı önermiyoruz. Çünkü çikolata kurabiye için hamurunuzu yoğururken eldiven takmanız durumunda hamurunuzun dilediğiniz gibi kıvam alamamasına neden olabilirsiniz. Ancak eldivensiz yoğurduğunuz zaman elinizin normal ısısı ile hamurun tüm malzemelerinin birbirine daha iyi karışmasını sağlayabilirsiniz.

Tereyağ ve pudra şekerini iyice yoğurup özdeşleştirdikten sonra sıvı yağ ve yumurtayı da ekleyerek tekrar karıştırıyoruz. Sonra karışıma kakao ve kabartma tozunu da ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Bu noktada dilerseniz meyve suyunuzu da ekleyerek meyve aromanızı da kurabiyenize ekleme olanağına sahip olabilirsiniz. Son olarak kontrollü bir şekilde unu da karışıma ekliyoruz ve azar azar unu eklerken sürekli karıştırarak tamamen özdeş bir hamur elde etmeye çalışıyoruz. Bu arada kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince un eklemeyi bırakmanız gerekiyor. Aksi halde çok sert bir hamur elde etmeniz söz konusu olabilecektir.

Hamuru hazırladıktan sonra damla çikolataları da ekleyerek çok az hamuru karıştırıyoruz ve sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlıyoruz. Şekil verdiğimiz hamurları yağlı kâğıt serdiğimiz tepsimize yerleştiriyoruz ve çikolata kurabiye için fırınımızı önceden 180 derecede ısıtıp tepsimizi daha sonra fırına yerleştiriyoruz. Kurabiyelerimizin üzeri çatlamaya başladığı zaman pişmiş olduğunu anlıyoruz. Kurabiyelerimiz çikolata ve kakaolu olduğundan pişip pişmediğini üzerindeki kızarıklıktan anlayamayız, bu sebeple üzerinin çatlayıp çatlamadığına bakmalıyız. Pişen kurabiyeleri soğutup servis ediyoruz. Çikolata kurabiye hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }