{ "title": "Çiçek Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/cicek-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 14:41:09", "author": "Çağaçar", "article": [ { "article": "
Çiçek kurabiye, çay saatlerinize baharı getirecek ruhunuzu dinlendirecek harika görünümü ve lezzetiyle seveceğiniz bir kurabiye türüdür. Kurabiyeleri hazırlarken biraz zaman harcayabilirsiniz. Ancak pişirdikten sonraki görünümü buna değecektir. Ağızda dağılan tadıyla bunu sıkça yapacaksınız. Kurabiyeler hamurları ne kadar güzel hazırlanırsa, ölçülerine ne kadar uyulursa lezzetleri o kadar güzel olur. Hamuru dinlendirilen, fırında fazla kurutulmayan kurabiyeler tam kıvamında olur. Tarifini verdiğimiz kurabiyeyi de fazla pişirmeyin. Çünkü piştikten sonra sert olacaktır. Altının hafifçe kızarması kurabiyenin piştiğini gösterir. Şimdi birlikte kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.

Çiçek kurabiye için gerekli malzemeler
Çiçek kurabiye nasıl yapılır?

Derin bir yoğurma kabının içinde oda sıcaklığındaki margarini, yumurtayı, pudra şekerini, portakal kabuğu rendesini iyice karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu karıştırarak, malzemelere azar azar ilave edin. Hamuru güzelce yoğurun. Elinize yapışmayacak kadar, kulak memesi yumuşaklığına getirin. Gerekirse çok az daha un ilave edin. Daha sonra hamuru yarım saat kadar dinlendirin. Dinlenmiş olan hamuru iki parçaya bölün. Yarısına kakao karıştırın. Yani hamurunuzun yarısı kakaolu olsun. Hamurdan fındık kadar yuvarlaklar hazırlayın. Bunları çiçek şeklinde birbiriyle birleştirin. Bazılarının yapraklarını kakaolu, bazılarının ortalarını kakaolu hamurla yapın. Hamurlar bitene kadar, rengarenk çiçek kurabiyeler hazırlamış olun. Bunları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında kurabiyeleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra çayın yanında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }