{ "title": "Cevizli Üzümlü Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/cevizli-uzumlu-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 18:14:55", "author": "Özdel", "article": [ { "article": "
Cevizli üzümlü kurabiye, çay saatlerinin vazgeçilmez klasik kurabiye çeşitlerindendir. Bu tarifte klasik kurabiye hamurundan daha cıvık bir hamur hazırlıyoruz. Piştiği zaman içindeki cevizler ve kuru üzümlerle birlikte ağızda dağılan bir kurabiye olacak. Tarifteki ölçülere dikkat ettiğiniz sürece leziz kurabiyeleri dostlarınızla birlikte yiyebilirsiniz. Şimdi sizin için hazırladığımız cevizli üzümlü kurabiyelerin yapımına geçebiliriz.

Cevizli üzümlü kurabiye için gerekli malzemeler
Cevizli üzümlü kurabiye nasıl yapılır?

Yoğurma kabının içinde yumurta ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Kurabiyeyi fazla şekerli sevmiyorsanız, kuru üzümün şekerini düşünerek, toz şeker miktarını azaltabilirsiniz. Malzemeler köpürünceye kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra içine oda sıcaklığında tereyağını, yoğurdu ilave ederek çırpmaya devam edin. İçine toz tarçını ilave edin. Kabartma tozunu ve elenmiş unu yavaş yavaş ilave edin. Hazırlanan hamurun içine kuru üzümü ve dövülmüş iç cevizi kaşıkla karıştırın. Elde ettiğiniz hamur biraz cıvık olacak. Karıştırdığınız kaşığa yapışacak. Hamurunuz dinlenirken, fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak, ısıtmaya başlayın. Hamurdan parçalar alarak, tepsiye sıralayın. Hamurdan kaşıkla aldığınız parçaları tepsiye koymanız yeterli geliyor. Bunlara şekil vermek için uğraşmayın. Piştikten sonra kurabiyelerin çok hoş bir görünümü olacak. Fırının içine koyduğunuz kurabiyelerin üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra çayla birlikte konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }