{ "title": "Cevizli Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/cevizli-kurabiye.JPG", "date": "20.01.2024 14:54:47", "author": "Öklü", "article": [ { "article": "
Cevizli kurabiye, kurabiye türleri arasında farklı bir yere sahiptir. Cevizin kurabiyeye verdiği lezzeti hiçbir malzemeyle yakalayamazsınız. Sanırız bu kurabiyeyi sevmeyen yoktur diyebiliriz. Dilerseniz bu kurabiyeleri ağzı kapalı bir yerde uzun süre saklayabilirsiniz. Tazeliklerini koruyan kurabiyeler hem atıştırmalık hem de aniden gelen misafirler için güzel bir ikram olacaktır. Tarifimizde hem hamurun içinde ceviz var hem de üzerinde. Bu yüzden beğeneceğinizi tahmin ediyoruz. Şimdi sizlere hazırladığımız cevizli kurabiyeleri birlikte pişirmeye başlayalım.

Cevizli kurabiye için gerekli malzemeler
Üzeri için
Cevizli kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiye hazırlıklarına önce hamurunu yoğurmakla başlayalım. Yoğurma kabının içine tereyağını, sıvı yağı, yumurta sarısı, yoğurt ve toz şekeri koyarak iyice karıştıralım. Daha sonra ince çekilmiş ceviz içini, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim. En son elediğimiz unu yavaş yavaş ilave ederek, hamuru yoğuralım. Hamurun kıvamını iyi ayarlayalım. Her zaman yaptığımız gibi kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekir. Bu nedenle fazla un katmamaya dikkat edin. Hamur hazırladıktan sonra bir süre dinlendirelim. Dinlenmiş hamurla yapılan kurabiyeler daha güzel olur. Şimdi fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ya da tepsiyi yağlayın. Fırını 180 dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlayın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, elinizle yuvarlayın. Hamurların üzerine yumurta akı sürerek, ceviz içinden koyun. Kızmış olan fırına tepsiyi koyup, kurabiyelerin üzeri hafif beyaz kalana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız cevizli kurabiyeler soğuduktan sonra, çayınız hazırsa konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }