{ "title": "Cevizli Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/cevizli-elmali-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 05:13:46", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Cevizli elmalı kurabiye enfes bir lezzet olan elma ile kullanıldığı her kurabiyeye ayrı bir lezzet katan cevizle yapabileceğiniz bir kurabiye türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Hamurunuza farklı şekiller vererek rahatlıkla kullanabileceğiniz bu tarif sayesinde hem aile üyelerinizin hem de misafirlerinizin bayılarak yiyebileceği bir kurabiye yapma olanağına sahip olabilirsiniz.

Çay saatlerinin ve misafirlere sunulacak ikramların olmazsa olmaz ürünleri arasında yer alan kurabiyeler için size sunduğumuz bu tarif sayesinde pastanelerden alabileceğinizden çok daha lezzetli bir kurabiye hazırlayabilirsiniz. Üstelik oldukça taze olacağı için kesinlikle daha önce denemediğiniz bir tada ulaşma olanağına sahip olabilirsiniz.

Cevizli Elmalı Kurabiye Malzemeleri

Kurabiye hamuru için
İç malzemesi için
Cevizli Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Kurabiyelerimizi yapmaya ilk olarak kurabiyenin hamurunu hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için öncelikle oda sıcaklığında bekletmiş olduğumuz margarini hamur yoğurma kabı içine alıyoruz ve pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Bu dört malzemeyi birbirine iyice karışacak şekilde yoğuruyoruz. Daha sonra yumurta ve yoğurdu ekleyip tekrar yoğurarak homojen bir karışım elde ediyoruz. Son olarak unu da azar azar ekleyerek yoğuruyoruz ve kulak memesi kıvamında olacak şekilde yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Cevizli elmalı kurabiye için hazırladığımız hamur tam kıvama gelince üzerini örterek bir kenarda hamuru dinlendiriyoruz.

Hamuru dinlendirirken biz de iç harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için elmalarımızın kabuklarını soyup içini alarak rendeliyoruz. Sonra rendelemiş olduğumuz elmaları bir tava içine alıp üzerine şekeri ekliyoruz ve orta ateşte karıştırarak elmalar yumuşayana dek pişiriyoruz. Sonra ceviz içini ve tarçını da ekleyip ocaktan alıyoruz. İç harcımızı iyice karıştırdıktan sonra bir kenarda soğuması için bekletiyoruz.

Cevizli elmalı kurabiye için hazırladığımız iç harcımız da hazır hale geldikten ve soğuduktan sonra sıra hamura şekil verme iç harcını eklemeye geliyor. Bunun için ilk olarak hamuru iki eşit parçaya ayırıyoruz ve ilk parçayı merdane yardımıyla çok ince olmayan bir hamur olacak şekilde açıyoruz. Daha sonra açtığımız hamuru her kenara 4 parmak kalınlığında olacak şekilde kareler halinde kesiyoruz. Kare kestiğimiz hamurumuzdan bir parça alıp tam ortasına iç harcımızdan alıyoruz ve karşılıklı olan iki kenarı üst üste gelecek şekilde bohça gibi katlıyoruz.

Tüm hamur ve iç harca aynı işlemi uygularken iç harcımızın tamamen soğumuş olduğundan emin olmamız gerek. Aksi takdirde hamurumuz sıcak iç harcının etkisi ile eriyecek ve yumuşayacaktır. Tüm hamur ve iç harç birbiri ile kavuşturulduktan sonra yağlı kâğıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış olduğumuz 180 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşene dek kurabiyeleri pişirdikten sonra soğuk olarak servis ediyoruz.
" } ] }