{ "title": "Ceviz Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/ceviz-kurabiye.JPG", "date": "20.01.2024 01:49:21", "author": "ıbrahim yüceol", "article": [ { "article": "
Ceviz kurabiye, ceviz kurabiye 5 çayına lezzet katan ve güzelleştiren ceviz kurabiye tüm gözleri üzerine çekerek baş köşede yerini alır. Ceviz kurabiye çok iyi bir atıştırmalıktır aynı zamanda. İçerisinde bulunan vitaminler tam bir besleyici özelliğe sahiptir. Ceviz kurabiye özellikle çocuklar için oldukça faydalı ve besleyicidir. İçerisinde bulunan protein ve lif çocukların kemik gelişimine yardımcı olur.

Dayanıklılık süresi uzun olan ceviz kurabiye, yapıldıktan sonra kavanoz içerisinde 1 ay süre içerisinde saklanılır. Yapım aşaması oldukça kolay olan ceviz kurabiye, pratik ve kurtarıcıdır.

Çocuklar ceviz kurabiyeyi süt ile yemeyi çok seçerler. Bu yüzden süt içmeyen çocukların, cevizli kurabiye sayesinde süt içtiği bilinir. Cevizli kurabiyenin yapın aşamasındaki o mükemmel tarçın kokusu tüm mutfağı büyüler. Harika ve sıcacık yaşanmışlık kokuları ile kendini hayran bırakan ceviz kurabiyeyi, özellikle kış mevsiminde çay eşliğinde içimizi ısıtır.

Oldukça hafif olarak bilinen ceviz kurabiye sindirimi oldukça kolaydır. Kısa içerisinde şişkinlik yapmaz ve hafiflik sağlar. Ceviz kurabiyesinde sınır yoktur dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Ceviz kurabiyesi, küçük olduğu için tam bir lokma olarak tüketilmektedir. O çıtır ve mükemmel lezzeti sayesinde insanın yedikçe yeme isteği gelir. Ceviz kurabiye uzun yola gidenler için en kurtarıcıdır. Dayanıklılık süresi uzun olduğu için, bayatlamayan ceviz kurabiyesi yolda çok iyi bir atıştırmalık olur. Tok tutucu özelliğe sahip olan ceviz kurabiyesi öğün aralarında kilo almak isteyenler bolca tüketebilir. Diyet yapan kişilerin 5 adet gün içerisinde tüketme hakkı vardır.

Ceviz kurabiyesi için gerekli malzemeler
Ceviz kurabiye nasıl yapılır?

Tereyağını kısık ateşte eritip derin bir kap içerisinde sıvı yağ ile iyice harmanlayıp üzerine yumurta ekliyoruz. Bu karışımı köpük olana kadar iyice karıştırıp pudra şekerini ilave ediyoruz. Bu mükemmel 3'lü baloncuk olana kadar elimizle çırpıyoruz. Önce nişasta ardından kabartma tozu ve vanilyayı içerisine ekleyip iyice harmanlıyoruz. Ardından cevizleri ekleyip, yavaş yavaş unu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar elimizle hamuru harmanlıyoruz. Hazır olan hamurun içerisine tarçını ekleyip tekrar harmanladıktan sonra hamuru 5 dakika dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde kesip yuvarlıyoruz ve tepsimize yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişiriyoruz. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ve tarçın serpip servise hazırlıyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }