{ "title": "Çekirdekli Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/cekirdekli-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 14:29:05", "author": "Tuncal", "article": [ { "article": "
Çekirdekli kurabiye, besleyici ve lezzetli bir kurabiye türüdür. Oldukça pratik bir tarif olduğunu belirtiriz. Yapmanız gereken hamur malzemelerini birbiriyle iyice karıştırmanız ve tam kıvamında bir hamur elde etmenizdir. Ayrıca hamuru yoğurduktan sonra, mutlaka bir süre dinlendirmenizi tavsiye ederiz. Böylece hamur kendini toplayacak ve fırına attığınızda dağılmaya fırsat bulamadan pişecektir. Biz kurabiyeyi kepekli unla hazırladık. Siz dilerseniz beyaz unla yapabilirsiniz. Ay çekirdeklerinin lezzetiyle kurabiyeniz tam çaya eşlik edecek bir atıştırmalık olacaktır. Dilerseniz kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.

Çekirdekli kurabiye için gerekli malzemeler
Çekirdekli kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyenin yapımı için oda sıcaklığında olan margarini ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. İçine vanilya, kabartma tozu ve yumurtanın sadece sarısını ilave edin ve çırpmaya devam edin. Malzemenin içine kepekli unu yavaş yavaş ilave ederek, hamuru ele yapışmayacak şekilde kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Bunu kapalı olarak bir süre dinlendirin. Daha sonra tezgâhın üzerini hafifçe unlayarak, hamuru bir cm kalınlığında açın. Bunu dilediğiniz kurabiye kalıbıyla parçalara ayırın. İster yuvarlak ister şekilli bir kalıp kullanabilirsiniz. Bu arada fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Kurabiyeleri önce yumurta akına batırın. Daha sonra ay çekirdeklerine batırın. Bunları bu şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Hazırladığınız kurabiyeleri fırına koyarak, hafifçe renkleri değişene kadar pişirin. Bu yaklaşık olarak 20-25 dakika sürecektir. Fırından çıkardığınız kurabiyeler soğuduktan sonra, çayla birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }