{ "title": "Çaylı Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/cayli-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 07:03:54", "author": "Yatuk", "article": [ { "article": "
Çaylı kurabiye, farklı aromasıyla keyifle yiyebileceğiniz kurabiyelerden biridir. Her zaman çayın yanında tüketilen kurabiyelerin bir de içine çay ilave edelim dedik. İnanın mükemmel bir lezzet ortaya çıktı. Bu şekilde hazırladığınız kurabiyeleri kapalı bir yerde uzun süre aynı tazelikte saklayabilirsiniz. Tadından ve çıtır lezzetinden hiçbir şey kaybetmiyor. Kurabiyeyi hazırlarken her zamanki hamur malzemelerinin iyi karışmasına ve hamurun dinlendirilmesine dikkat etmelisiniz. Tabi pişme aşamasına da özen gösterin. Sonra bisküvi tadında kurabiyeler yemek zorunda kalabilirsiniz. Dilerseniz çaylı kurabiye tarifini hep birlikte hazırlamaya başlayalım.

Çaylı kurabiye için gerekli malzemeler
Çaylı kurabiye nasıl yapılır?

Derin bir yoğurma kabının içine sıvı yağı, yumuşamış margarini, kuru çayı ve neskafeyi koyalım. Bunları iyice karıştıralım. Daha sonra içine toz şekeri, yumurta akını ve vanilyayı ilave ederek karıştırmaya devam edelim. İyice karışan malzemelerin içine, elenmiş olan unu azar azar ilave edelim. Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar unu ilave etmeye devam edelim. Bu kıvama gelen hamur elinize de yapışmayacaktır. Daha sonra hamuru hava almayacak şekilde sararak, yarım saat kadar dinlendirelim. Bunu yaparsanız, pişerken kurabiyeleriniz yayılmadan pişecektir. Bu esnada sizde fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Dinlenmiş olan hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak, şekillendirin. İsterseniz kurabiye kalıpları bile kullanabilirsiniz. Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine fırçayla yumurta sarısından sürün. Isınmış olan fırına atarak, kurabiyelerin on beş dakika kadar pişmesini sağlayın. Üzeri pembeleşinceye kadar pişmesi yeterlidir. Kurabiyeleri yakmamaya çalışın. Kurabiyelerin içini iyice çekmesi için, fırını kapattıktan sonra içinde biraz bekletebilirsiniz. Daha sonra fırından çıkardığınız kurabiyelerin soğumasını bekleyiniz. Ardından konuklarınıza çayla birlikte çıtır çıtır pişen kurabiyelerinizden ikram edebilirsiniz. Çayın yanında, çayla yaptığınız kurabiyeler daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }