{ "title": "Çatlak Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/catlak-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 04:04:54", "author": "Asgar", "article": [ { "article": "
Çatlak kurabiye, adından da anlaşıldığı gibi üzerleri kabarırken çatlayan nefis bir lezzete sahip bir kurabiyedir. Kurabiye yaparken, aynı kek pişirirken yaptığınız gibi malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca hamurunuzun kıvamı ve yoğurduktan sonra dinlendirilmesi çok önemlidir. Kurabiye tariflerinin içini ve üzerini istediğiniz gibi zenginleştirebilirsiniz. İçine ceviz, badem gibi malzemeler koyabilir, üzerine Hindistan cevizi, pudra şekeri gibi malzemeler ilave edebilirsiniz. Bunlar kurabiyelerin sizin damak lezzetinize uygun olmasını sağlayacaktır. Bu tarifin yapımı kolay ve son derece pratiktir. Dilerseniz birlikte çatlak kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.

Çatlak kurabiye için gerekli malzemeler
Çatlak kurabiye nasıl yapılır?

Uygun bir kabın içinde toz şeker ve yumurtayı mikser yardımıyla çırpın. İçine oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edin. Malzemeleri çırparken, başka bir yerde karıştırdığınız kabartma tozu, elenmiş un, kakao ve vanilya karışımını azar azar ilave edin. Sütü ya da portakal suyunu koyarak karıştırmaya devam edin. Hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Buzdolabından aldığınız hamurdan küçük parçalar koparın. Bunları önce şekillendirerek, sonra tabağın içine koyduğunuz pudra şekerine bulayın. Fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Fırını daha önceden 170 derecede ısıtın. Kurabiyeleri 9-10 dakika pişirmeniz yeterli gelecektir. İlk çıkardığınızda yumuşak olan kurabiyeler, bekledikçe sertleşecektir. Kurabiyelerin üzeri tam istediğiniz gibi çatlamıştır umarız. Çayın yanında büyük bir keyifle yiyeceğinizi düşünüyoruz.

Afiyet olsun.

" } ] }