{ "title": "Cahide Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/cahide-elmali-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 16:23:37", "author": "Berat Bilen", "article": [ { "article": "Cahide elmalı kurabiye, Kurabiye, kek, pasta gibi lezzetler Türk mutfağında önemli bir yer tutar. Sabah kahvaltılarında, öğlen vakitlerinde, beş çaylarının yanında veya akşam yemeklerinden sonra tatlı oldukça fazla tüketilir. Evimize gelen misafire veya biz bir yere misafirliğe gittiğimiz zaman mutlaka tatlı bir şeyler yapılır. Bugün de sizlere benim de en çok sevdiğim lezzetlerden bir tanesi olan elmalı kurabiye tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.

Cahide elmalı kurabiye tarifi için gerekli olan malzemeler
Harcı için gerekli olan malzemeler
Cahide elmalı kurabiye için ilk olarak elmalı iç harcı pişirmemiz gerekiyor. İç harç için ilk olarak elmalı soyup bir tavanın içerisine rendeleyin. Rendelediğiniz elmaların üzerine şeker, tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın ve pişmesini bekleyin. İç harç piştikten sonra altını kapatıp soğumasını bekleyin. İç harç soğur iken biz kurabiye hamurunu hazırlayalım. Kurabiye hamuru için ilk olarak yumurta ve şekeri bir süre çırpın. Çırptıktan sonra oda sıcaklığında erimiş olan margarini ve sıvıyağı ekleyip karıştırın. Yoğurt ve nişastayı ekleyip biraz daha karıştırın. En son olarak unu, kabartma tozu ve vanilyasını ekleyip yoğurun. Yalnız çok yoğurmayın ki hamur çok sert olmasın.

Hamuru yoğurduktan sonra arzu ettiğiniz şekli verebilirsiniz. Ben genelde bıçakla kestiğim bir şekil tarifi vereceğim. Hamurdan cevizden büyük parçalar alıp bir merdane veya elinizle açın. Yuvarlak değil biraz uzun bir şekil verin. Daha sonra bir bıçak ile çok başından olmayacak şekilde uzunlamasına kesin. Yalnız hamurun orta kısımlarını yapın ki hamur parçalanmasın. En son iç harcını da koyup rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizeceğiniz zaman hafif hilal şekli verip öyle dizin. En son olarak 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }