Bitli kurabiye, adı sizi korkutmasın. Bu kurabiye içindeki çörek otundan dolayı bu isimle anılmaktadır. Fakat kurabiyenin lezzetini tarif edemeyiz. Her zaman elinizin altında bulundurmanız gereken atıştırmalık kurabiyelerden biridir. Uzun süre tazeliğini ve lezzetini koruyan kurabiyeleri her zaman konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Bu kurabiyelere hazır olarak pastanelerde çok rastlarsınız. Şunu söyleyebiliriz, evinizde kendi hazırladığınız kurabiyeler daha lezzetli olacaktır. Bizde sizler için güzel bir tarif hazırladık. Çocuklarınız bile bunları sevecektir. Ölçülere uyduğunuz sürece hazırladığınız kurabiyeler beğenilecektir. Dilerseniz birlikte bitli kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.
Bitli kurabiye için gerekli malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
250 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı çörek otu
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta akı
1 adet yumurta sarısı (Üzerine sürmek için)
Aldığı kadar elenmiş un
Bitli kurabiye nasıl yapılır?
Derin bir yoğurma kabının içinde oda sıcaklığındaki margarini, toz şekeri, tuzu, sütü, yumurta akını ve çörek otunu iyice karıştıralım. İçine elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave edelim. Bunları yavaş yavaş ilave ederseniz, hamurun kıvamını daha kolay yakalarsınız. Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlamanız gerekir. Daha sonra hamuru bir süre dinlendirmenizi tavsiye ederiz. Bu arada fırın tepsisini güzelce yağlayın. Dinlenmiş olan hamurdan ceviz kadar parçalar kopararak şekillendirin. Bunları tepsiye aralıklı olarak dizin. Fırını 180 derecede ısıtın. Kurabiye hamurlarının üzerine yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürün. Isınan fırında kurabiyeleri yaklaşık olarak 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra çayla birlikte sevdiklerinize ikram edeceğiniz kurabiyeler çok beğenilecektir.