{ "title": "Biskrem Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/biskrem-kurabiyesi.jpg", "date": "19.01.2024 14:13:50", "author": "ilven", "article": [ { "article": "
Biskrem kurabiye, sizlere canınız kurabiye yemek istemese bile yedirecek, yediğiniz zamanda bırakamayacağınız bir kurabiye tarifidir. Kurabiyeyi hazırlarken, öncelikle hamuru ilk yoğurduğunuzda, buzdolabında dinlendirmelisiniz. Daha sonra kurabiyelere şekil verip, tepsiye yerleştirdikten sonra yine buzdolabında nutellanın donması için, yarım saat kadar tutmalısınız. Kurabiyeleri mutlaka sıcak fırına koyarak, pişirmelisiniz. Bunlara dikkat ettiğinizde, lezzetli ve vazgeçemeyeceğiniz biskrem kurabiye hazırlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız bu güzel kurabiyeyi birlikte pişirmeye başlayalım.

Biskrem kurabiye için gerekli malzemeler
Biskrem kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiye hamurunu hazırlamak içini derin bir yoğurma kabının içinde tereyağını, sıvı yağı ve yoğurdu karıştırın. İçine pudra şekerini, vanilyayı, kabartma tozunu karıştırın. En son elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek, hamuru ele yapışmayacak kıvamda yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde, hamuru buzdolabına alarak, en az on beş dakika dinlendirin. Hamurun hava almaması ve üzerinin kurumaması için streçle sarın. Bu esnada fırın tepsisini güzelce yağlayın. İsterseniz yağlı kâğıtta serebilirsiniz. Dinlenmiş hamuru dışarıya alarak, hamurdan küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlak şekilde açın. Nutelladan bir çay kaşığı ortasına koyarak, hamuru avucunuzda kapatın. Hamura yuvarlak bir kurabiye şekli verin. Hazırladığınız kurabiyeleri fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin tamamı dolduktan sonra, buzdolabında bu şekilde yarım saat bekletin. Bu sırada sizde fırını 170 derecede ısıtın. Sıcak fırına koyduğunuz kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin. Biskrem kurabiyeleri ılık olarak, yanında çay eşliğinde konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }