{ "title": "Baykuş Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/baykus-kurabiye.JPG", "date": "21.01.2024 16:40:44", "author": "Umman", "article": [ { "article": "
Baykuş kurabiye, vereceğiniz partilerde, doğum günlerinde ve diğer özel günlerde yapabileceğiniz lezzetli bir kurabiye türüdür. Kurabiye süsleme hoşunuza gidiyorsa, bu tarifi yaparken keyif aşacaksınız. Baykuşun gözlerini damla çikolatayla, gagasını çiğ bademle, kanatlarını ve tüylerini çatal ve bıçak yardımıyla yapacaksınız. Oldukça eğlenceli bir uğraş olacak. Dilerseniz bu şirin kurabiyeleri hep birlikte hazırlayalım.

Baykuş kurabiye için gerekli malzemeler
Süsleme için
Baykuş kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyeleri hazırlamak için, önce hamuru hazırlayalım. Yoğurma kabının içine yumuşamış tereyağını, pudra şekerini, yumurtayı, kakaoyu ve vanilyayı koyarak iyice yoğurun. Daha sonra kabartma tozunu ve elediğiniz unu yavaş yavaş malzemelerin içine karıştırın. Hazırladığınız hamur kulak yumuşaklığında olmalıdır. Bu kıvama gelen hamuru streçle sarıp buzdolabında bir saat kadar bekletin. Kurabiyeleri hazırlamak için önce fırını 175 derecede açarak ısınmaya bırakın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Daha sonra kurabiye hamurunu parçalara bölerek, merdaneyle açın. Yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla bunu parçalara bölün. Bunları fırın tepsisine sıralayın. Her birinin ucuna birer kürdan geçirin. Baykuş şeklini oluşturmak için, gözlerinin yerine hamurdan toplar yapın yerleştirin. Topların bitişik yerlerine yakın birer tane damla çikolata koyun. Gaga kısmına badem yerleştirin. Tüylerini çatalla çizin. Kanatlarını bıçakla şekillendirin. Şimdi kızmış olan fırına kurabiyeleri koyun. Yaklaşık on beş dakikada kurabiyeler pişecektir. Fırından çıkardıktan sonra tepsinin içinde iyice soğumalarını bekleyerek, kurabiyeleri servis tabağına alın. Sakın kurabiyeler sıcakken tepsiden çıkarmaya çalışmayın. İsterseniz güzel ambalajlı bir köpük üzerine kürdanları batırarak, güzel bir sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }