{ "title": "Bayatlamayan Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/bayatlamayan-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 18:22:01", "author": "Bişr", "article": [ { "article": "
Bayatlamayan kurabiye, her zaman elinin altında hazır kurabiyeler isteyenler için ideal tariflerden biridir. Çay keyfini özel anları arasında kabul edenler, çaya eşlik edecek bu kurabiyelerle keyifli saatler geçirebilir. Pişirdiğiniz kurabiyeleri hava almayacak kaplarda sakladığınız sürece, uzun süre bayatlamadıklarını göreceksiniz. Verdiğimiz ölçüleri biraz fazla tuttuk. Pişirdiğiniz kurabiyeler uzun süre bayatlamayacağından, elinizin altında olsun istedik. Dilerseniz siz bu ölçüleri orantılı olarak arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. Şimdi bayatlamayan kurabiyeleri birlikte pişirelim.

Bayatlamayan kurabiye için gerekli olan malzemeler
Bayatlamayan kurabiye nasıl yapılır?

Derin bir yoğurma kabının içinde oda ısısında yumuşayan tereyağını ve elenmiş unu iyice birbirine yedirin. Bunlar ıslak bir kum gibi olana kadar ovuşturulmalıdır. Daha sonra içine yoğurdu, sıvı yağı, kabartma tozunu, vanilyayı, yumurta sarısını ve rendelenmiş portakal ya da limon kabuğu rendesini karıştırarak, iyice yoğurmalısınız. Hazırladığınız hamur kulak memesi yumuşaklığında, homojen bir karışım olmalıdır. Hamurun yumuşak kalması halinde çok az daha un ilave edebilirsiniz. Hamurunuz istediğiniz kıvama geldiğinde, en az yarım saat buzdolabında dinlendirin. Bunu yaparsanız pişirirken kurabiyeleriniz yayılmaz. Hamur dinlenirken sizde fırını 175 dereceye ayarlayarak ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak, elinizle şekil verin. Bunların üzerini önce yumurta akına bulayın. Daha sonra hangi malzemeden isterseniz ona bulayın. Bu fındık içi, dövülmüş ceviz, kurutulmuş meyveler olabilir. Ama ceviz içinin kurabiyeye yakışacağını belirtelim. Hamurun tamamını şekillendirdikten sonra, ısınan fırına tepsiyi koyun. Kurabiyelerin üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fazla pişirip sertleşmemelerine dikkat etmelisiniz. Bunu yaparsanız kurabiye yerine bisküvi yemek zorunda kalabilirsiniz. Çünkü kurabiyeleriniz sertleşecektir. Soğuyan kurabiyeleri çayla birlikte ikram edebilirsiniz. Kalanları ağzı kapaklı bir kavanozda saklayabilirsiniz. İnanın her yediğinizde taze kurabiyeleri çayın yanında bulacaksınız.

Afiyet olsun.
" } ] }