{ "title": "Basit Un Kurabiyesi", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/basit-un-kurabiyesi.jpg", "date": "19.01.2024 07:50:00", "author": "ilknur Gulec", "article": [ { "article": "Basit un kurabiyesi; kurabiyeler arasında en çok tercih edilen, pastanelerin en favori kurabiyelerinden olan bir kurabiye çeşididir. Çay saatlerinin, misafir ağırlarken ve kahve yanında çok da güzel olan basit un kurabiyesi, tam pastanede satılan un kurabiyeleri gibi ağızda dağılan bir kurabiyedir. Canınız ne zaman isterse ev bulunan malzemeler ile gayet basit olarak hazırlanan bu kurabiye artık en favori kurabiyeniz olacaktır. Acil gelen bir misafir için bence tercihlerinizin en başında yer alması gereken bir tariftir. Benim eşim un kurabiyesini çok sevdiği için, bizim evin baş tacı olan kurabiyeleri arasında yerini almış bulunmaktadır.

Basit un kurabiyesi için gerekli malzemeler
Basit un kurabiyesi nasıl yapılır?

Basit un kurabiyesinin kıvamının tutabilmesi için malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekmektedir. Basit un kurabiyesi için öncelikle oda ısısında yumuşamış margarin, pudra şekeri ve sıvı yağ derin bir karıştırma kabı içerisinde krema kıvamını alana denk bir güzel karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz karışıma 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu ve yavaş yavaş un ilave ederek güzelce bir yoğuralım. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekmektedir. Hani şu kulak memesi kıvamında olan cinsinden. Bu kıvamı elde edene denk yoğurma işlemimizi sürdürüyoruz.

Elde ettiğimiz kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak, avucumuzun içerisinde yuvarlıyoruz. Eğer ki pastanedeki şekillerden isterseniz, bir parça hamuru elimizde uzun bir şekilde yuvarlayalım. Daha sonra yuvarladığımız hamuru tezgâhın üstüne yerleştirip, hafifçe bastırıp biraz yassı bir görüntü elde ediyoruz. Daha sonra hamuru bıçak yardımıyla verev şeklinde keserek kurabiyemizi pastane kurabiyesi gibi bir şekilde elde ediyoruz. Hangi şekilde yaparsak yapalım sonuç olarak ağızda dağılan bir kurabiye olduğu için yiyenler genellikle şekliyle pek ilgilenmiyorlar.

Şeklini verdiğimiz kurabiye hamurlarımızı, yağlı kâğıt sermiş olduğumuz fırın tepsimize aralıklı olarak diziyoruz. Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında altı hafiften kızarana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirmemiz yeterli olmaktadır. Bu durum fırından fırına değişiklik göstermektedir.

Siz fırınınıza göre süreyi ayarlarsınız. Kurabiyelerimizin üzerleri kızarmadan beyazken fırından alıyoruz. Tepsi içerisinde soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra isteğimize bağlı olarak üzerlerine pudra şekeri dökerek veya sade olarak servis edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }