{ "title": "Basit Elmalı Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/basit-elmali-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 14:30:35", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Basit Elmalı Kurabiye, besin değerleri bakımından oldukça zengin bir kurabiyedir. Aynı zamanda yüksek miktarda protein ve karbonhidrat içerir. O nedenle formuna dikkat edenlerin çok fazla tüketmemesi önerilir. Özellikle misafir ikramlarında çayın ya da kahvenin yanında sunum yapılabilir. Aynı malzemeler kullanılarak farklı şekillerde yapılabilir. Poğaça şeklinde ya da normal yuvarlak kurabiye şeklinde de yapılabilir. Oldukça kısa sürede hazırlanır. Üzerine pudra şekeri serpilerek ister çayın ister kahvenin yanında servis yapılır.

Basit Elmalı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeleri

Hamuru için
Elmalı Harç için
Üzeri için
Basit Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Basit elmalı kurabiye tarifinde öncelikli olarak iç harç hazırlanmalıdır. Bunun için elmalar iyice yıkanarak kabukları soyulur ve rendelenir. Çok derin olmayan bir tencerenin tabanına rendelenmiş elmalar dizilir. Üzerine şeker ilave edilir ve toz tarçın serpilir. Tencere ocağa alınarak elmalar kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirilir. Elmalar suyunu çekip yumuşayınca içerisine dövülmüş cevizler ilave de edilir. Tüm malzemeler iyice karıştırılarak ılınması için oda sıcaklığında bekletilir. Elmalı harç ılınırken diğer bir yandan kurabiyenin hamuru hazırlanır. Hamur için derin bir kâse tercih edilir. İlk olarak kâseye yumurtalar kırılır ve üzerine toz şeker ilave edilir. Mikserin yüksek hızında yumurtalar kabarana ve şekerler eriyene kadar iyice çırpılır. Daha sonra içerisine margarin ve sıvı yağ ilave edilir. Margarin eriyip diğer malzemeler ile iyice özleştikten sonra mikser kullanımı bırakılır. Kâsenin içerisine kabartma tozu, vanilya, nişasta ilave edilir. Bu aşamadan sonra kurabiye hamuru el yardımıyla yoğrulmaya başlanır. Un hamura yavaş yavaş ilave edilerek yoğrulma işlemine yaklaşık 8-9 dakika devam edilir. Hamur kulak memesi kıvamına ulaşınca dinlenmesi için bir kenarda bekletilir. Dinlenen hamur daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Hamurlar iki avuç arasında yuvarlanır ve avuç içiyle bastırılır. Hamurun ortasına elmalı harçtan bir kaşık konur ve hamur poğaça yapar gibi kapatılır. Tüm hamurlar aynı şekilde hazırlanır. Kurabiye yapımı için kullanılacak fırın tepsisi yağlanır ya da yağlı olmaması için pişirme kâğıdı serilir. Hazırlanan kurabiyeler tepsiye dizilir. Kurabiyeler önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Daha sonra 180 derecede 5-6 dakika daha pişirilir. Fırından çıkarılan basit elmalı kurabiye oda sıcaklığında biraz dinlendirilir. Daha sonra sıcaklığını korurken üzerine pudra şekeri serpilerek servis tabağına alınır.

Afiyet olsun.
" } ] }