{ "title": "Banyolu Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/banyolu-kurabiye.jpg", "date": "22.01.2024 01:48:49", "author": "Tezveren", "article": [ { "article": "
Banyolu kurabiye, bu kurabiyenin adını duyunca şaşırdığınızı tahmin ediyoruz. Bu kurabiyeye banyolu denmesi, sanki banyodan çıkmış gibi ıslak bir lezzete sahip olmasıdır. Kurabiyelere banyo yaptırır gibi şerbetleyeceksiniz. Yumuşak ve sulu kurabiyeler olarak hazırlanıyor. Aynı browni kek yapar gibi düşünün. Kurabiyeyi yaparken sadece ölçülere dikkat ederek hazırlamanız gerekecek. Kurabiyenin yumuşak tadını verebilmek için, unun miktarını kaçırmamanız gerekiyor. Yoksa kurabiyeler amacına ulaşamaz. Yumuşak yerken lezzetiyle ağızda dağılacak bu kurabiyeler için size güzel bir tarif hazırladık. Dilerseniz kurabiyeleri yapmaya başlayalım.

Banyolu kurabiye için gerekli malzemeler
Banyosu için malzemeler
Banyolu kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyeler için önce banyoyu hazırlamamız gerekir. Bunun için bir kâsenin içine ılık su ve tozşekeri koyarak karıştırın. Burada şekerin iyice erimesini sağlayın. Başka bir karıştırma kabının içinde yumuşak margarinle birlikte toz şekeri krema gibi olana kadar çırpın. İçine yumurtaları ve vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam edin. Kakao ve kabartma tozunu içine koyabilirsiniz. Şimdi unu içine ilave etmeniz gerekir. Yavaş yavaş kattığınız unu hamurun yumuşak olması için dikkatlice ilave edin. Her zaman yaptığınız kulak memesi yumuşaklığından daha yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekir. Hamuru yuvarlayabileceğiniz kadar yumuşak olmalı. Şimdi hamurunuz hazırlandıysa, fırın tepsisini yağlayın veya içine yağlı kâğıt serin. Fırını da 175 dereceye ayarlayın. Hamurdan ceviz kadar parçalar kopararak, elinizle yuvarlayın. Bunları tepsinin içine sıralayın. Hepsini yaptıktan sonra fırının içine atın. Kurabiyeleri tam kıvamında, fazla kızartmadan fırından almanız gerekir. Kurabiyelerin üzerine hafifçe bastırdığınızda içine çökmesin. Bu kurabiyelerin piştiğini size gösterir. Fırından çıkan kurabiyeleri sıcak olarak, hazırladığınız şerbetin içine sokun. Şerbete batırıp çıkaracaksınız. Bunları servis tabağına alabilirsiniz. Üzerlerine Hindistan cevizi serperek, konuklarınıza çayla beraber ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }