{ "title": "Ballı Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/balli-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 06:38:04", "author": "İzel", "article": [ { "article": "
Ballı kurabiye, güzel ve lezzetli kurabiye tariflerinden biridir. Çay saatlerinde değişik tarifleri denemek isteyenlere tavsiye ederiz. Ballı kurabiye hazırlıklarında her zamanki gibi kurabiye hamurunu istenilen kıvamda hazırlamalısınız. Verdiğimiz ölçülere dikkat ederseniz, bunu rahatlıkla sağlarsınız. Tüm malzemelerin birbiriyle iyice özdeşleşmesi gerekiyor. Hamur istenilen kıvamda olduğunda, mutlaka buzdolabında yarım saat dinlendirin. Bunu yapmanız pişerken kurabiyelerin yayılmasını önleyecektir. Tabi kurabiyeler sıcak fırına atılmalıdır. Ayrıca fırında fazla pişmemeleri gerekiyor. Bu şekilde sert kurabiyeler elde edersiniz. Kurabiye yapımındaki püf noktalarına değindikten sonra, dilerseniz ballı kurabiyelerin yapımına başlayalım.

Ballı kurabiye için gerekli malzemeler
Ballı kurabiye nasıl yapılır?

Derin bir yoğurma kabının içinde tereyağını, pudra şekerini, yumurtaları, sütü ve balı iyice karıştırın. Daha sonra kabartma tozunu ve elenmiş unu yavaş yavaş karışımın içine ilave edin. Hamurun kıvamını böyle daha kolay tutturursunuz. Unun diğer malzemelerle iyice özdeşleşmesi gerekiyor. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmelisiniz. Hamuru hava almayacak şekilde streçle sararak, buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Daha sonra hamurdan kopardığınız ceviz büyüklüğündeki parçaları yuvarlayın. Bunları önce yumurta akına, daha sonra ceviz içine batırın. Hazırladığınız kurabiyeleri, içine yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Bu arada fırınınızı 175 derecede ısıtın. Kalan hamurdan tüm kurabiyeleri anlattığımız gibi hazırladıktan sonra, ısınan fırına tepsiyi sürün. Kurabiyelerin üzeri çatlayana kadar pişirin. Üzerlerinin fazla kızarmamasına dikkat etmelisiniz. Fırından çıkardığınız kurabiyeler soğuduktan sonra, çayla birlikte servis edilmeye hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }