{ "title": "Balayı Kurabiyesi", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/balayi-kurabiyesi.jpg", "date": "20.01.2024 14:30:55", "author": "Sertan", "article": [ { "article": "
Balayı kurabiyesi, ağızda dağılan lezzetiyle sizi mest edecek bir kurabiye türüdür. Sizlere aynı tertiple iki farklı lezzette kurabiye tarifi hazırladık. Biri beyaz çikolatayla, diğeri bitter çikolatayla yapılacak. Yapımı son derece kolay, ama lezzeti mükemmel bir tariftir. Siz hangisini beğenirseniz, bundan sonra onu tercih edebilirsiniz. Pastanelerde her zaman yediğiniz bu lezzetli tarifi sizde kendiniz yapabilirsiniz. Tarifin özelliği unla değil de fındık tozuyla yapılmış olmasıdır. Dilerseniz sizin için hazırladığımız, balayı kurabiyelerini birlikte hazırlayalım.

Balayı kurabiyesi için gerekli malzemeler
Balayı kurabiyesi nasıl yapılır?

Kurabiyelerin yapımına bitter ve beyaz çikolatayı benmari usulünde eriterek başlayalım. Bir kabın içinde pudra şekerini, mısır nişastası ve fındık tozunu karıştırın. Bu karışımın 75 gramını ayırın. Bu ayırdığınız malzemenin içine beyaz çikolatayı karıştırın. Hamurunuz cıvık olduysa biraz daha mısır nişastası ilave edebilirsiniz. Çikolata fazla yağlı olduğunda hamur cıvık olabiliyor. Bu şekilde toparlanması da zor olur. Kıvamını bulduysa ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak bunları yuvarlayın. Yağladığınız fırın tepsisine sıralayın. Kalan hamur karışımına bitter çikolatayı karıştırın. Bu hamurda cıvık olursa, yine içine mısır nişastası karıştırabilirsiniz. Bunları da ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak, fırın tepsisine yerleştirin. İsterseniz kurabiyeleri daha küçük lokmalık olarak hazırlayabilirsiniz. Fırını önceden 150 derecede ısıtın. Fırın tepsisini içine koyarak, yaklaşık olarak 12-15 dakika kadar kurabiyeleri pişirin. Daha sonra konuklarınıza bu lezzetli balayı kurabiyesini çayla birlikte ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }