Bademli kurabiye, çay ve kahvenin yanında severek tüketilen kurabiye çeşitlerinden biridir. Kurabiyenin içindeki badem ve tarçının mükemmel uyumunu sizlerde tatmalısınız. Çay saatlerinin vazgeçilmezi olarak gördüğümüz kurabiyeleri farklı şekillerde pişirerek, bu zamanları renklendirebiliriz. Bademli kurabiyede bu farklı lezzetler arasında yer alır. Ölçülerimize uyarsanız, güzel bir tarif hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz birlikte kurabiyemizi hazırlamaya başlayalım.
Bademli kurabiye için gerekli malzemeler
2 adet yumurta
100 gram oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
1,5 çay bardağı ince çekilmiş badem içi
1 çay bardağı badem unu
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı toz tarçın
4-5 adet karanfil
1 çay kaşığı karbonat
1,5-2 su bardağı elenmiş un
Bademli kurabiye nasıl yapılır?
Kurabiyeyi hazırlamak için önce hamurunu kıvamında hazırlamamız gerekir. Bunun için derin bir kabın içine toz şeker, yumurta ve tereyağını koyarak karıştıralım. Bunların krema kıvamına gelmesi gerekir. Daha sonra toz tarçını, karanfilleri, çekilmiş badem içini, karbonatı ve badem ununu malzemeyle birleştirelim. En son olarak elediğimiz unu yavaşça malzemelere karıştırarak yoğuralım. Hamurun ele yapışmayacak kıvama gelmesine kadar yoğurma işlemine devam edelim. Daha sonra hamuru üç parçaya bölelim. Hamurları düzgün bir şekilde açalım. Bunları rulolar haline getirerek, üzerlerine hafifçe bastıralım. Üstüne bir bez örterek, buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim. Buzdolabından çıkardıktan sonra rulolardan bir parmak kalınlığında parçalar keserek, yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizelim. 180 derecede ısıtmış olduğumuz fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim. Pişen kurabiyeleri tezgâhın üzerine alarak soğutalım. Sıcakken biraz yumuşak olabilirler. Bu nedenle fazla ellemeyin. Kurabiyeler soğuduktan sonra çayla birlikte servis edebiliriz.