{ "title": "Babaanne Kurabiyesi", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/babaanne-kurabiyesi.jpg", "date": "20.01.2024 13:10:44", "author": "Uğuray", "article": [ { "article": "
Babaanne kurabiyesi, bu kurabiyelerin lezzetine çoğumuz alışkınız. Klasik kurabiye tariflerimizden biri haline gelmiştir. Kıyır kıyır lezzeti ve ağızda dağılan tadıyla bu kurabiyeleri sizde beğeneceksiniz. Bu kurabiyeleri kapalı olarak saklarsanız, uzun süre tazeliklerini koruyacaktır. Kurabiyenin malzemelerine dilerseniz kuru üzüm, ceviz gibi malzemeler koyarak zenginleştirebilirsiniz. Bu lezzetli kurabiyeleri sıkça hazırlayacağınızı düşünüyoruz. Her an elinizin altında kurabiye kavanozlarınızı bu kurabiyeler süsleyecektir. Dilerseniz birlikte bu kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.

Babaanne kurabiyesi için gerekli malzemeler
Üzeri için
Babaanne kurabiyesi nasıl yapılır?

Derin bir karıştırma kabının içinde yumurtaları, toz şekeri, tereyağını ve zeytinyağını iyice karıştırın. İçinde bulunan toz şeker iyice eriyene kadar malzemelerin karışması gerekiyor. Daha sonra içine vanilya, yoğurt, portakal kabuğu rendesi ve karbonatı ilave edin. Bunları iyice karıştırdıktan sonra unu kontrollü şekilde malzemelere ilave edin. Bu arada elinizle yoğurarak, hamurun kıvamını tutturun. Hamurunuz iyice toparlandıktan sonra ele yapışmayan yumuşak bir kıvama gelmelidir. Şimdi hamuru hava almayacak şekilde sararak buzdolabında dinlendirin. Fırın tepsisini yağlayarak hazırlayın. Fırını ise 180 dereceye açarak ısıtmaya başlayın. Dinlenen hamurdan parçalar kopararak, elinizde yuvarlayın. Bunları fırın tepsisine sıralayın. Kurabiyelerin kabaracağını dikkate alarak, aralıklı olmalarına özen gösterin. Bütün hamuru şekillendirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısını sürün. Biraz toz şeker serpin. Isınmış olan fırında kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Babaanne kurabiyeleriniz soğuduktan sonra konuklarınıza bu lezzeti çayla birlikte ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }