{ "title": "Ayvalı Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/ayvali-kurabiye.JPG", "date": "20.01.2024 18:05:30", "author": "Boysel", "article": [ { "article": "
Ayvalı kurabiye, meyvelerle yapılan kurabiyeler hem hafif hem de besleyici oluyor. Bu tarifte ayvayla hazırlandığından meyveli tatları sevenlerin beğeneceği bir kurabiye çeşididir. Bu tür kurabiyeleri çocuklarda çok sever. İç dolgulu olduğundan, onlar için çok cazip oluyor. Bu nedenle hele çocuklarınız varsa, kış günlerinde sıkça pişirin. Ayvanın bol olduğu dönemde hem faydalarından yararlanın hem de lezzetinden. Hazırladığımız tarifin ölçülerine uyarsanız, kurabiyeleriniz tam kıvamında olacaktır. Dilerseniz ayvalı kurabiyeyi birlikte hazırlamaya başlayalım.

Ayvalı kurabiye için gerekli malzemeler

Hamur malzemeleri
İç malzemeleri
Ayvalı kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyenin hamurunu hazırlamak için, yoğurma kabının içine yumuşayan margarini ve pudra şekerini koyalım. Bunları iyice karıştıralım. İçine vanilyayı, kabartma tozunu ve yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Elenmiş unu azar azar ilave ederek, hamurun kıvamını bulmasını sağlayalım. Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan kıvamı yakaladık mı, hamurun hazır olduğunu anlayabiliriz. Hamuru streçle sararak dinlenmeye bırakalım. Bu arada bizde kurabiyelerin iç malzemesini hazırlayalım. Rendelenmiş olan ayvayı ve toz şekeri bir tavanın içine koyalım. Ocağın üzerinde bunları biraz kavuralım. Suyunu salan ayvaya dövülmüş cevizi ve tarçını da ekleyip, suyunu çekmesi için ateşin altını kısalım. Malzemeyi arada bir karıştırmayı unutmayalım. Hazırladığımız iç malzeme soğuduktan sonra, dinlenmiş olan hamurdan parçalar kopararak elimizde açalım. İçine iç malzemeden koyarak, dilediğimiz gibi şekil verelim. Bu arada fırını 180 derecede ısıtalım. Kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardığınız sıcak kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin. Bu kurabiyeler ılıkken çok güzel oluyor. Tavsiyemiz ılık halde çayla birlikte tüketin.

Afiyet olsun.
" } ] }