{ "title": "Ayçekirdekli Tuzlu Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/aycekirdekli-tuzlu-kurabiye.jpg", "date": "20.01.2024 18:16:47", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Ayçekirdekli Tuzlu Kurabiye, ağzınızda kütür kütür dağılan mis gibi çok lezzetli tuzlu tam bir pastane kurabiyesi yapmak ister misiniz? Kurabiye genellikle tatlı olarak yapılan bir hamur işidir. Ancak tuzlu ve ayçekirdekli kurabiye tatlı kurabiyeler kadar hem çok lezzetli hem de bağımlılık yaratacak bir lezzettir. Kurabiye özellikle çayların yanında, altın gününde, toplantılarda, kermeslerde ve daha pek çok özel günde en sık olarak hazırlanan ve tüketilen bir tattır. Ayçekirdekli tuzlu kurabiye genellikle pastanelerde yapılan bir kurabiye çeşididir. Ancak kendinizde evde bu muhteşem lezzeti kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Çünkü yapımı ve hazırlanması oldukça basit olan tuzlu kurabiyeyi sizde yaparak sevdiklerinize bu farklı lezzeti ikram edebilirsiniz. İlk denediğinizde bile aynı hazır kurabiye kıvamını kolaylıkla elde edebileceğiniz ayçekirdekli tuzlu kurabiyeyi hiç denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Bu muhteşem lezzetten hem kendinizi hem de sevdikleriniz mahrum etmeyin.

Ayçekirdekli Tuzlu Kurabiye İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Ayçekirdekli Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Yoğurma kabının içerisine ilk önce toz şekeri, tuzu, toz mahlebi, kabartma tozunu ve 2,5 su bardağı unun ilave ederek yoğurma işlemine başlayalım. Daha sonra yumurtanın bir tanesinin akını başka bir kâseye alalım ve diğer yumurta sarısı ile bütün yumurtayı, sirkeyi, tereyağını ve sütü ilave ettikten sonra karıştıralım. Kurabiyenin hamuru kulak memesi yumuşaklığında olana kadar içine yavaşça un ekleyerek yoğuralım. Hazırladığımız kurabiye hamurundan göz kararı parçala aldıktan sonra yuvarlayalım ve çok bastırmadan hafif şekilde rulo haline getirelim. Rulo haline egelen tuzlu kurabiyeleri önceden ayrılmış olan yumurta akına her yerini batıralım, daha sonra geniş tabağın içine konan ayçekirdeği içine batırdıktan sonra yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine dizelim. Bütün hamur bitinceye kadar aynı işlemi yapalım ve fırın tepsisini dolduralım. Önceden 180 derecede ısıtılan fırında yaklaşık olarak 30-35 dakika arasında pişirelim. Ayçekirdekli tuzlu kurabiye piştikten sonra servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }