{ "title": "Ay Kurabiyesi", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/ay-kurabiyesi.jpg", "date": "20.01.2024 21:00:46", "author": "Ünay", "article": [ { "article": "
Ay kurabiyesi, çayın yanında size eşlik eden, ağızda dağılan kurabiyelerden biridir. Kurabiyeleri hazırlarken biraz dikkatli olmanız gerekir. Ay şeklindeki kurabiyelerin hepsini aynı boyutlarda ve kalınlıkta hazırlamanız gerekir. Buna dikkat etmediğiniz takdirde, pişme esnasında birbirinden farklı pişen kurabiyeleriniz olacaktır. İnce olanlar daha çok pişecek ve kuru olacak. Kalın olanlar ise tam pişmeyecektir. Kurabiye hamurunu hazırlarken kıvamına ve dinlendirilme aşamasına da dikkat etmelisiniz. Bu şekilde pişerken kurabiyelerin yayılmasını önlersiniz. Dilerseniz ay kurabiyesi tarifimizle, lezzetli bir kurabiye hazırlayalım. Ağzınızda dağılan, yemekten keyif alacağınız kurabiyeleri konuklarınız da beğenecektir.

Ay kurabiyesi için gerekli malzemeler
Kurabiyelerin kaplama malzemesi
Ay kurabiyesi nasıl yapılır?

Derin bir yoğurma kabının içinde pudra şekerini, kabartma tozunu ve elediğiniz unu karıştırın. Bu malzemelerin üzerine oda sıcaklığındaki yumuşamış tereyağını ve yoğurdu ilave edin. Bunları elinize yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. İstediğiniz kıvama geldiğinde, üzerini streçle sararak, yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin. Bu arada fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Dinlenmiş olan hamuru buzdolabından çıkarın. Fırın tepsisini yağlı kâğıtla kaplayın. Hamurdan uygun büyüklükte parçalar kopararak, ay şeklinde kurabiye şeklini verin. Bunları fırın tepsisine dizin. Kızmış olan fırına atın. Yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine sadece pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Dilerseniz bizim yaptığımız gibi önce pudra şekeri serpip, daha sonra kurabiyelerin uç tarafını erimiş çikolataya batırıp, hemen Antep fıstığına batırarak servis yapabilirsiniz. Kurabiyelerdeki çikolatanın donmasından sonra, çayla birlikte konuklarınıza servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }