{ "title": "Arap Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/arap-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 05:24:11", "author": "Süfyan", "article": [ { "article": "
Arap kurabiye, bu kurabiye tarifine anlatılamayacak kadar güzel bir lezzet diyebiliriz. Hem fazla şekerli değil hem de ağzınızda dağılacak kadar hafif bir kurabiye türü. Tabi siz biraz tatlı bir kurabiye yemek isterseniz, içine verdiğimiz ölçüden fazla şeker koyabilirsiniz. Hazırladığınız kurabiyeleri birer lokmalık olacak şekilde küçük boyutlarda yapmanızı tavsiye ederiz. Üzeri kakaolu pudra şekeriyle kaplandığından, yerken dağılmasını önlersiniz. Hem lezzeti bütün haliyle yeme olanağına sahip olursunuz. Gördüğünüz gibi evde hazır olan malzemelerle çok değişik kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Hazırlama ve sunuş şekilleriyle farklı olan kurabiyeler çay ve kahve keyiflerinize eşlik eden en önemli besinlerdir. Pişirip hazırda bekleyebildiklerinden, sizleri çay saatinde yalnız bırakmayacaktır. Dilerseniz sizlere hazırladığımız kurabiye tarifini pişirmeye başlayalım.

Arap kurabiye için gerekli malzemeler
Üzeri için
Arap kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyenin yapımına başlamak için haşladığımız yumurtaların sarısı kurumadan başlamalıyız. Bir kabın içine koyduğumuz yumurta sarılarını pudra şekeri ile ezelim. Bu karışımın krema gibi olması gerekiyor. Daha sonra yumuşak tereyağını ilave ederek yoğuruyoruz. İçine azar azar un ilave ediyoruz. Vanilyayı bu aşamada içine koyarak karıştırın. Hamurunuz yumuşak ve pürüzsüz olmalıdır. Ele yapışmayacak kıvama gelen hamuru biraz dinlendirmek gerekiyor. Fırına süreceğimiz tepsiye yağlı kâğıt sererek, hamurdan kopardığımız fındık büyüklüğündeki parçaları şekillendirip yerleştiriyoruz. Fırını 180 dereceye ısıtarak, sıcak fırına kurabiyeleri pişmesi için koyuyoruz. Üzeri fazla pembeleşmeden fırından çıkardığınız kurabiyeleri, bir kâsede karıştırdığınız kakao ve pudra şekerine bulayın. Servis tabağına aldığınız Arap kurabiyeleri konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }