{ "title": "Antep Fıstıklı Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/antep-fistikli-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 06:38:49", "author": "Hüccet", "article": [ { "article": "
Antep fıstıklı kurabiye, yapmak için kurabiyenin içine koyacağınız Antep fıstıklarının hakiki olması gerekir. Ancak bu şekilde kurabiyeleri lezzetli bir şekilde yiyebilirsiniz. Bu nedenle Antep fıstıklarını kendiniz alarak çekmelisiniz. Kurabiyenin ununu kavururken fazla kavurmamanız gerekir. Sadece 3-4 dakika kavrulması yeterlidir. Tadında hafif bir koku olması gerekir. Ayrıca kurabiyenin içinde Antep fıstığını hem toz hem de bütün olarak kullanırsanız, kurabiyelerinizi beğenmeyecek kimse kalmayacaktır. Şimdi sizler için hazırladığımız Antep fıstıklı kurabiyeleri birlikte pişirelim.

Antep fıstıklı kurabiye için gerekli malzemeler
Antep fıstıklı kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyeyi hazırlamak için, önce 1,5 su bardağı unla, 1,5 yemek kaşığı tereyağını tavanın içinde 3-4 dakika kavurun. Bunu kenarda ılınmaya bırakın. Başka bir kabın içinde 125 gram yumuşayan tereyağını, tuzu ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Daha sonra içine bir bardak kavrulmamış un, Antep fıstığı ve kabartma tozunu ilave edin. Bunların hepsini karıştırın. Bu karışımın içine kavurduğunuz un ve tereyağını, yumurta akını ve yoğurdu koyarak yoğurun. Eğer unun miktarı az geldiyse, çok az daha ilave edebilirsiniz. Hamuru kısa bir süre dinlendirin. Daha sonra hamuru iki parçaya ayırın. Bunları silindir gibi şekillendirin. Silindir hamuru 1 cm kalınlığında bıçakla parçalara bölün. Bunları içine yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisinin içine yerleştirin. Fırını 170 dereceye ayarlayarak, Antep fıstıklı kurabiyelerin üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin. Bu yaklaşık olarak 10-12 dakika sürecektir. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Konuklarınız çayın yanında bu kurabiyelere hayran kalacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }