{ "title": "Anneanne Kurabiyesi", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/anneanne-kurabiyesi.jpg", "date": "19.01.2024 22:30:47", "author": "Ahmet Kutsi", "article": [ { "article": "
Anneanne kurabiyesi, aile büyüklerinden kalan tarifler herkesin beğendiği ve ileriye taşıdığı tariflerdir. Bunları onların adıyla anar, zevkle tüketiriz. Hem lezzetleri bize onları hatırlatır hem anılarımızın tazelenmesine yarar. Bu vereceğimiz tarifte bunlardan biri. Büyüklerimizden kalan tariflerin ölçülerine dikkat edersek, aynı lezzete sahip olan kurabiyeleri uzun bir dönem yemeye devam edebiliriz. Geçmişten günümüze anneanne kurabiyesi olarak gelmiş olan kurabiyeyi birlikte hazırlamaya başlayalım.

Anneanne kurabiyesi için gerekli malzemeler
Üzeri için
Anneanne kurabiyesi nasıl yapılır?

Derin bir kabın içine yumurta sarısını, yumurtayı, zeytinyağını ve toz şekeri koyarak karıştırın. Daha sonra içine portakal kabuğu rendesini, elenmiş unu, vanilya ve kabartma tozunu koyarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Unun miktarı az geldiyse biraz ilave edebilirsiniz. Hamurunuz kulak memesi gibi yumuşak olduğunda, onu biraz dinlendirmelisiniz. Dinlendirilmiş hamurla yapılan kurabiyeler daha güzel kabarıyor. Bu esnada sizde fırın tepsisine yağlı kâğıt koyarak hazırlayın. Dinlenmiş olan hamurdan ceviz gibi parçalar kopararak yuvarlayın. Önce yumurta akına batırdığınız kurabiye hamurlarını daha sonra toz şekeri koyduğunuz kâseye batırın. Hepsini tepsinin içine aralıklı olarak yerleştirin. Tepsinin içinde kurabiyeleri dinlendirirken, fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Kurabiyelerin dağılmaması için sıcak fırına koyularak pişirilmesi gerekir. Kurabiyeleri üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkararak soğutulan kurabiyeleri çayın yanında konuklarınıza servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }