{ "title": "Anne Kurabiyesi", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/anne-kurabiyesi.jpg", "date": "20.01.2024 06:45:59", "author": "Kıncal", "article": [ { "article": "
Anne kurabiyesi, hepimizin hayallerinde kalan annelerimizin yaptığı kurabiye tarifleri kalmıştır. Bunlar hem kendine özgü tadıyla hem de hazırlanma şekliyle bizlere örnek olmuş tariflerdir. Bunları ne zaman yesek eski günler aklımıza gelir. Hazırladığımız tarifteki kurabiyeleri eminiz çoğu insan hatırlayacaktır. O unutulmaz lezzet kurabiyeden mi, yoksa anne elinin değmesinden mi bilinmez ama her zaman klasik tarifler arasında yerini almıştır. Şimdi bizde bu lezzetli kurabiyeleri yapmaya çalışalım. Belki annelerimizin yaptığı gibi olmaz ama yine de deneyelim.

Anne kurabiyesi için gerekli malzemeler
Anne kurabiyesi nasıl yapılır?

Kurabiyeyi hazırlamak için, yoğurma kabının içine sıvı yağı, yumurtayı ve toz şekeri koyarak çırpalım. İçine yoğurdu, pudra şekerini, portakal kabuğu rendesini, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyelim. Malzemelerin hepsini karıştıralım. Malzemelerin için elediğimiz unu yavaş yavaş karıştıralım. Malzemelerde katı yağ bulunmadığından, unu birden eklediğimizde, hamurun kıvamı sert olabilir. Bu yüzden temkinli davranarak unu ilave edin. Hamuru ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığında hazırladığınızda bir süre buzdolabında dinlendirin. Fırın tepsisini güzelce yağlayın. Dinlenen hamurdan parçalar kopararak, dilediğiniz gibi şekil verin. Bunları toz şekere batırarak tepsinin içine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden fırınınızı 175 derecede ısıtın. Kurabiyeleri sıcak fırına atın. Burada kurabiyelerin yaklaşık olarak yarım saat pişmesi gerekir. Siz arada kontrol edebilirsiniz. Kurabiyeler pişerken fazla sertleşmesinler. Fırından çıkardıktan sonra, soğuttuğunuz anne kurabiyelerini çayla birlikte sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }