{ "title": "Alaçatı Kurabiyesi", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/alacati-kurabiyesi.jpg", "date": "21.01.2024 13:57:53", "author": "Yağızhan", "article": [ { "article": "
Alaçatı kurabiyesi, içine koyulan ve özel bir kokusu olan damla sakızıyla yapılan bir kurabiyedir. Damla sakızı ülkemizde sadece burada yetiştiğinden, pek çok malzemede kullanılır. Burada dondurma, kurabiye, reçel, değişik şekerlemeler, yemeklerde damla sakızı kullanımı yaygındır. Hatta içme suyuna ve kahveye bile katılarak, farklı bir lezzet yakalanmaktadır. Kurabiyeler un kurabiyesine benzese de tadı gerçekten çok farklıdır. Kurabiyelerde tereyağı veya margarini kullansanız bile burada mutlaka tereyağı kullanmanız gerekir. Damla sakızı ağacının yetişmesi oldukça meşakkatli olduğundan, damla sakızı değerli bir üründür. Toplanması bile güneş doğmadan önce, tek tek sakızlar yumuşamadan yapılmaktadır. Bu derece zahmetli bir ürünle hazırlanan kurabiyelerde, sizlerin hoşuna gidecektir. Bizde bu güzel tarifi sizlerle paylaşmak istedik. Dilerseniz Alaçatı kurabiyesini birlikte hazırlayalım.

Alaçatı kurabiyesi için gerekli malzemeler
Alaçatı kurabiyesi nasıl yapılır?

Yoğurma kabının içinde oda sıcaklığında olan tereyağını, dövülmüş fındıkları, pudra şekerini, nişastayı, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Elenmiş unu yavaşça ilave ederek, hamuru iyice yoğurun. Unu ilave ederken dövülmüş olan damla sakızını içine karıştırmayı unutmayın. Damla sakızını buzdolabında soğutarak döverseniz, daha kolay ufalanacaktır. Unla birlikte malzemelere kattığınızda, damla sakızı her tarafa eşit olarak dağılacaktır. Hamuru kıs süre dinlendirdikten sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Bunları yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Bu arada fırını 180 derecede ısıtın. Kurabiyeleri 15 dakika kadar, üzerleri hafif çatlayana kadar pişirin. Pişen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek, servise hazır hale getirin. Konuklarınızın beğeneceğini düşünüyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }