{ "title": "Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/agizda-dagilan-un-kurabiyesi.jpg", "date": "21.01.2024 16:28:37", "author": "Tunçaslan", "article": [ { "article": "
Ağızda dağılan un kurabiyesi, yerken büyük bir keyif alacağınız kurabiyelerden biridir. Un kurabiyesi herkesin bildiği gibi bembeyaz bir renkte oluyor. Yerken ağızda dağılması ise en önemli özelliğidir. Ayrıca kurabiyelerin pişerken çatlamaması gerekir. Bunu sağlamak için kurabiyeyi hazırlarken margarin ve pudra şekerini iyice çırpmalısınız. Malzemeler tam bir krema gibi olmalıdır. Ayrıca fırında kurabiyelerin pişme süresine dikkat etmeniz gerekir. Fırında fazla tutarsanız kurabiyelerin üzeri kızarır. Bu da un kurabiyesine yakışmayan bir renktir. Bu nedenle kurabiyeler fırında en fazla 15-17 dakika kalmalıdır. Kurabiyeleri margarin yerine tereyağı ile hazırlarsanız, daha lezzetli olacaktır. Vereceğimiz tarifi beğeneceğinizi düşünüyoruz. Ölçülerimize uyarsanız, ağızda dağılan un kurabiyesi yeme şansını yakalayacaksınız. İsterseniz birlikte kurabiyeleri hazırlamaya başlayabiliriz.

Ağızda dağılan un kurabiyesi için gerekli malzemeler
Ağızda dağılan un kurabiyesi nasıl yapılır?

Yoğurma kabının içinde oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini ve pudra şekerini krema gibi olana kadar karıştırın. İçine sıvı yağı koyup, karıştırmaya devam edin. Daha sonra elenmiş unu ve nişastayı ilave ederek, hamuru iyice yoğurun. Hamuru bir süre dinlendirin. Daha sonra fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Dinlenen hamurdan iri parçalar koparın. Bunları rulo haline getirin. Daha sonra bıçak yardımıyla verev şeklinde kesin. Kestiğiniz parçaları fırın tepsisine dizin. Fırınınızı 160 derece ısıtın. Un kurabiyelerini 15-17 dakika kadar üzerleri kızarmadan, beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkardığınızda sıcakken kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin. Soğuduktan sonra un kurabiyelerini çayla birlikte konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }