{ "title": "Ağızda Dağılan Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/agizda-dagilan-kurabiye.jpg", "date": "19.01.2024 17:35:15", "author": "Cavid", "article": [ { "article": "
Ağızda dağılan kurabiye, herkesin yemekten zevk aldığı kurabiyelerdir. Kurabiyelerin bu kıvamda yapılabilmesi için, bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Öncelikle oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin kullanmalısınız. Kurabiyelerin daha sert olmasını isterseniz, eritilmiş ve soğutulmuş yağ kullanmaya dikkat edin. Ayrıca verilen ölçülerin dışında un kullanmamalısınız. Hamuru yoğurduktan sonra buzdolabında en az 15-30 dakika dinlendirmelisiniz. Çünkü yoğururken elinizin sıcaklığıyla hamur kendini salmaktadır. Buzdolabında kendini güzelce toparlayan hamurla daha lezzetli ve kıvamında kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Kurabiyelerin hazırladığınız şekillerde pişmesini, çatlamamasını ve kabartma tozu kokmamasını isterseniz içine kabartma tozunu az ya da hiç koymayın deriz. Bir de son olarak fırında pişen kurabiyeleri sertleşmeden önce çıkarmalısınız. Çünkü kurabiye soğudukça formunu bulan yapıya sahiptir. Siz fırında sertleştirirseniz, soğuduktan sonra çok sert olacaktır. Bu kadar püf noktasından sonra, dilerseniz birlikte ağızda dağılan bir kurabiye hazırlayalım.

Ağızda dağılan kurabiye için gerekli malzemeler
Ağızda dağılan kurabiye nasıl yapılır?

Yoğurma kabının içinde oda sıcaklığına gelen tereyağını, vanilyayı ve pudra şekerini iyice karıştırın. İçine yavaş yavaş elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave edin. Yoğurma esnasında hamurun ele yapışmayacak gibi kulak memesi yumuşaklığında olması gerekir. Bu nedenle ölçünün dışında un ilavesi yapmayın. Hamuru buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Fırın tepsisini de yağlayarak hazırlayın. Dinlenen hamurdan parçalar kopararak, elimizde yuvarlayalım. Bunları tepsinin içine aralıklı olarak dizelim. Bu arada fırını 160 derecede ısıtalım. Tepsiyi içine koyarak, kurabiyeleri 25-30 dakika üzerleri kızarmadan pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim. Kurabiyeleriniz en az bir hafta tazeliğini koruyacak ve bekledikçe daha güzel olacaktır. Çayın yanında sizlere eşlik edecek kurabiyeleri beğeneceksiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }