{ "title": "Acıbadem Kurabiyesi", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/acibadem-kurabiyesi.jpg", "date": "19.01.2024 23:27:41", "author": "Kiyan", "article": [ { "article": "
Acıbadem kurabiyesi, badem unuyla yapılan lezzetli ve sevilen kurabiyelerden biridir. Kurabiyelerin malzemesine çok dikkat etmeniz gerekir. Hamurunun kıvamı kurabiyenin başarılı olarak yapılmasını sağlayan bir unsurdur. Malzemelerin tam oranında olması için tartıdan faydalanmanız gerekir. Kurabiyenin hamurunu tencerede mutlaka karıştırarak hazırlamalısınız. Karıştırırken hamurun yayılmasına dikkat ediniz. Burada kıvamı yakalamak çok önemlidir. Sulu olursa pişirdiğiniz zaman dağılabilir. İstediğiniz kurabiyeleri yapamazsınız. Pişirdikten sonra kâğıttan ayrılmasını mutlaka dediğimiz gibi yapmalısınız. Yoksa tüm emekleriniz boşa çıkar. Hem nemlenmediklerinde birbirlerine yapıştırmanız imkânsız hale geliyor. Fırın ısısını da dediğimiz gibi ayarlayın. Bu kurabiyeler hazır olarak satılmaktadır. Ancak çoğu pastanede fındık unu kullanıldığından bu lezzeti alamayacağınızı belirtelim. Kendiniz gerçek badem unuyla yaparak, ağız tadıyla acıbadem kurabiyesi yiyebilirsiniz. Dilerseniz bu özel kurabiyeleri birlikte hazırlayalım.

Acıbadem kurabiyesi için gerekli malzemeler
Acıbadem kurabiyesi nasıl yapılır?

Bir tencerenin içinde toz şekeri, badem unu ve yumurta aklarını çırpıcı ile iyice çırpın. Acıbadem aroması kullanacaksınız, şimdi içine bir damla damlatın. Malzemelerin birbirine iyice karışması gerekir. Ocağın altını kısık ateşe ayarlayarak, 10-12 dakika kadar malzemeleri karıştırarak pişirin. Pişerken malzemelerin yayılması 4-5 saniye sürerse kıvamı yerindedir demektir. Daha sonra bu malzemeleri mutfak tezgâhının üzerine dökün. İçine limon suyunu ilave ederek, bir spatula ile tezgâhın üzerinde karıştırıp toplayın. Bu sayede hem soğumasını sağlayacaksınız hem de limon suyuyla hamur birbirine karışmış olacak. Hamurunuz oda sıcaklığına geldiğinde sıkma torbasının içine almalısınız. Fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt sererek, hamuru 2-3 cm aralıklarla tepsiye sıkın. Fırını önceden 130 derecede ısıtın. Burada yarım saat kadar pişirdikten sonra, ısıyı 150 dereceye çıkarın. Bu durumda 10-12 dakika kadar pişirin. Kurabiyeleriniz kahverengi rengine gelene kadar pişirin. Bunu istediğiniz renkte kesebilirsiniz. Önemli olan ilk yarım saatlik süredir. Kurabiyeleri yakmadan pişirmeniz gerekir. Kurabiyeleri fırından çıkardığınızda kağıdıyla birlikte ıslak bir bezin üzerine alın. Islak bezin kâğıdı nemlendirmesiyle, kurabiyeler kâğıttan kolay çıkar. Aksi takdirde çıkarırken kurabiyelerin içi boşalacaktır. Kâğıttan ayrılan kurabiyeleri birbirine yapıştırarak, servis tabağına alabilirsiniz. Verdiğimiz ölçüden yaklaşık olarak kırk tane kurabiye çıkar. İkiye yapıştırdığınızda en az yirmi kurabiye elde edersiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }