{ "title": "3 Malzemeli Kurabiye", "image": "https://www.kurabiyetarifi.gen.tr/images/3-malzemeli-kurabiye.JPG", "date": "19.01.2024 15:30:23", "author": "Şekibe", "article": [ { "article": "
3 malzemeli kurabiye, sadece 3 tane malzemeyle yapılan lezzetli ve zahmetsiz bir tariftir. Tadını un kurabiyesine benzetebilirsiniz. Bunun farkı daha kolay hazırlanmasıdır. Yenildiğinde ağızda dağılan bir lezzeti vardır. Dilerseniz içine portakal, limon kabuğu rendesi ilave edebilirsiniz. Güzel bir aroması olur. Bizim vereceğimiz sade bir tariftir. Yalnız fırında pişirirken fazla tutmayın. Fırındayken kurabiyeler sizi yanıltmasın. Biraz yumuşak olacaktır. Ancak fırından çıkarıp, soğuttuktan sonra kendine gelir. Bu kurabiyelerin özelliği pişirdikten sonra hava almayan bir yerde uzun süre tazeliğini korumasıdır. Bu nedenle tarifimize bayatlamayan kurabiye de diyebilirsiniz. Biz üzerine pudra şekeri serptik. Tatlı olur derseniz sade olarak tüketebilirsiniz. Şimdi birlikte kurabiyeleri hazırlamaya başlayalım.

3 malzemeli kurabiye için gerekli olanlar
3 malzemeli kurabiye nasıl yapılır?

Bir karıştırma kabının içinde krem şantiyi, sıvı yağı karıştırın. İçine elenmiş olan unu yavaş yavaş ilave edin. Hamurunuz kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Hamuru fazla sert yapmayın. Hamuru 15 dakika kadar dinlendirin. Bu arada fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar kopararak şekillendirin. Önceden 170 derecede ısıtılan fırında kurabiyelerin üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğuyuncaya kadar ellemeyin. Yumuşak olduğundan dağılabilirler. Soğuduktan sonra arzu ederseniz üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Bu şekilde konuklarınıza çayın yanında ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }